Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

A fost aprobat ordinul privind procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează produse energetice

Autor: Diana Jitaru
decembrie27

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat, la rubrica “Transparente decizionala”, proiectul de OPANAF pentru aprobarea procedurii de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro sau en detail produse energetice.

In aceasta categorie intra benzina, motorina, petrolul lampant, gazul petrolier lichefiat si biocombustibilii. De asemenea, proiectul prevede si aprobarea modelului si continutului unor formulare. Conform prevederilor art. 435 alin. (3) si (4) din Codul fiscal aprobat prin Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare:

„(3) Operatorii economici care doresc sa distribuie si sa comercializeze angro bauturi alcoolice, tutun prelucrat si produse energetice – benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili – sunt obligati sa se inregistreze la autoritatea competenta potrivit prevederilor stabilite prin ordin al presedintelui A.N.A.F.

(4) Operatorii economici care intentioneaza sa comercializeze in sistem en detail produse energetice – benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili – sunt obligati sa se inregistreze la autoritatea competenta potrivit prevederilor stabilite prin ordin al presedintelui A.N.A.F.”

Potrivit prevederilor pct. 160 alin. (2) aferente titlului VIII ”Accize si alte taxe speciale” din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Comentariile sunt închise pentru A fost aprobat ordinul privind procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează produse energetice

Comments are closed.


Arhiva