Exporturile de carne în China ar putea începe încă din acest an

manastireanu

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a declarat că România ar putea începe încă din acest an exporturile de carne şi produse din carne de porc, dar şi de bovine vii în China.

Vladimir Mănăstireanu a precizat că specialiştii chinezi au efectuat deja două vizite de audit în România, în perioada 22-31 iulie 3013, aceştia considerând că sistemul veterinar din România răspunde foarte bine cerinţelor de export impuse de partea chineză.

„Joi, va veni la Bucureşti o delegaţie chineză condusă de Xiang Yuzhang, inspector general în cadrul Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din Republica Chineză (AQSIQ) pentru semnarea memorandumului general privind sănătatea animalelor şi siguranţa alimentelor, care va sta la baza demarării exporturilor de carne de porc, produse din carne de porc, bovine vii şi material seminal, iar în viitorul apropiat lapte şi produse din lapte”, a adăugat şeful ANSVSA.


Publicat

în

,

de către