Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

A fost publicat proiectul de Ordin pentru aprobarea procedurii privind organizarea unităţilor de cult

Autor: Diana Jitaru
martie18

ANAF a publicat, in data de 14 martie, proiectul de Ordin pentru aprobarea procedurii privind organizarea Registrului entitătilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, precum si modelului si continutului unor formulare.

ONG-urile din Romania au obligatia de a se inscrie in acest registru ANAF pentru a putea beneficia in continuare de finantare incepand cu data de 1 aprilie. „Problema era ca ONG-urile erau puse de statul roman intr-o situatie absurda – cu doar doua saptamani inainte de termenul-limita, registrul nu exista si nu se stia nimic despre procedurile de inscriere”.

Potrivit referatului de aprobare, prin Legea nr.30/2018 a fost aprobata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.25/2018 privind modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare, prin care au fost aduse modificari si conditiilor in care contribuabilii pot efectua sponsorizari din impozitul pe profit sau impozitul pe venitul microintreprinderilor sau pot dispune asupra destinatiei unei sume din impozitul pe venit.

Comentariile sunt închise pentru A fost publicat proiectul de Ordin pentru aprobarea procedurii privind organizarea unităţilor de cult

Comments are closed.


Arhiva