Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Cum vor fi impozitate veniturile de către stat în 2017

Autor: Marcela Popovici
septembrie12

57960776590e7site_634De la 1 ianuarie 2017, codul fiscal va suferi noi modificări referitoare la veniturile suplimentare ale românilor.

Astfel, toate veniturile obţinute, fie că sunt din salarii, din chirii sau din activităţi de tip „freelancing“ vor fi impozitate la fel, iar taxarea se va face la un nivel de venituri totale lunare de până la maximum 5 salarii medii pe economie. Este o schimbare esenţială care va afecta sute de mii de români. În prezent, pentru acest timp de activităţi se plătesc contribuţii în mod diferit.

De asemenea, proiectul de act normativ propune şi o amnistie fiscală pentru averile nejustificate de până la un milion de euro, contribuabilii primind o perioadă de graţie, până pe 31 martie 2017, ca să declare aceste sume la Fisc şi să achite impozit de 16%. După această dată, dacă vor fi depistate de Fisc, averile vor fi taxate cu 75%.

Totodată, de la 1 ianuarie 2017 ar urma să intre în vigoare alte măsuri fiscale, respectiv reducerea TVA la 19% şi eliminarea taxei pe construcţii speciale.

Comentariile sunt închise pentru Cum vor fi impozitate veniturile de către stat în 2017

Comments are closed.


Arhiva