Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

De la 1 ianuarie 2016, arondarea unităților administrativ-teritoriale va fi schimbată

Autor: Marcela Popovici
decembrie4

ANAF-fabricadecarne.ro-poza-noua_2-326x222Conform unui ordin lansat în dezbatere publică de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), de la 1 ianuarie 2016, arondarea unităților administrativ-teritoriale din toată țara va fi schimbată.

Astfel, potrivit acestui act va fi aprobată competența teritorială de administrare a contribuabililor, cu excepția contribuabililor mici și mijlocii.

La moment, competența teritorială pentru administrarea fiscală a contribuabililor, cu excepția contribuabililor mijlocii și mari, este aprobată prin Ordinul ANAF nr. 2211/2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 554/2013. Prin acest act, care se va abroga la începutul anului 2016, unitățile administrativ-teritoriale au fost arondate unităților fiscale din subordinea direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice.

De asemenea, în urma intrării în vigoare a HG nr. 520/2013, activitatea ANAF este organizată la nivel teritorial în 8 direcții regionale, care au sedii în următoarele orașe:

  1. Iași,
  2. Galați,
  3. Ploiești,
  4. Craiova,
  5. Timișoara,
  6. Cluj-Napoca,
  7. Brașov,
  8. București.

Astfel, unitățile fiscale din întreaga țară aparțin uneia dintre cele 8 direcții regionale. Noile direcţii regionale au fost înființate prin transformarea celor 42 de direcţii generale a finanțelor publice dintr-un județ, prin fuziunea prin absorbție a celorlalte direcții generale județene ale finanțelor publice din aria de competență.

Comentariile sunt închise pentru De la 1 ianuarie 2016, arondarea unităților administrativ-teritoriale va fi schimbată

Comments are closed.


Arhiva