Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Pensiile private vor fi acordate de către un furnizor, care va putea administra în România un singur fond

Autor: Elena Petrea
noiembrie7

pensie
Conform proiectului de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de plată a pensiilor private, pensia privată va fi acordată de către un furnizor autorizat de ASF care va putea administra în România un singur fond, de asemenea, proiectul stabileşte reguli privind sistemul de plată, categoriile pensiilor private, principii şi cerinţe de funcţionare a furnizorului şi prevede înfiinţarea şi autorizarea fondurilor de furnizare a pensiilor.

Fondul de furnizare a pensiilor private va fi administrat de furnizorul de pensii private care deţine autorizaţie de administrare a fondului, eliberată de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Fondul de furnizare a pensiilor private se constituie prin contract de societate, la iniţiativa exclusivă a furnizorului„, se precizează în Nota de fundamentare a proiectului.

Cuantumul pensiei private se va stabili prin calcul actuarial, pe baza activului personal net de către furnizorul de pensii private, iar cei care au atins vârsta de 70 de ani şi încă nu au ales furnizorul de pensii, vor fi repartizaţi de către ASF.

 Etichete: , ,
Comentariile sunt închise pentru Pensiile private vor fi acordate de către un furnizor, care va putea administra în România un singur fond

Comments are closed.


Arhiva