Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Proceduri vamale simplificate de la începutul lunii mai

Autor: Nina Croitoru
aprilie20

vama2

Agenția Națională de Administrare Fiscală anunţă că, începând cu data de 1 mai 2016, firmele care se ocupă de importuri şi exporturi pe teritoriul Uniunii Europene se vor bucura de proceduri vamale simplificate.

„Noul Cod vamal va facilita activitatea comercială și va asigura protecția pieței interne. Cooperarea directă mai rapidă cu partenerii comerciali va securiza lanțurile de aprovizionare și va simplifica relația dintre mediul de afaceri și autoritățile vamale. Implementarea noului Cod vamal asigură premisele unui control vamal mai simplu și mai rapid, până în anul 2020”, a declarat Eugen-Dragoș Doroș, președintele ANAF.

De asemenea, prin noul Cod Vamal se va implementa un sistem electronic de gestiune a deciziilor vamale care va gestiona toate schimburile de informații între autoritățile vamale și între operatorii economici și autoritățile vamale.

De aceleaşi reguli vor beneficia toate societățile care-și desfășoară activitatea pe teritoriul statelor din UE, indiferent de statul membru în care sunt declarate mărfurile.

Comentariile sunt închise pentru Proceduri vamale simplificate de la începutul lunii mai

Comments are closed.


Arhiva