Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Proiect: MFP vrea ca persoanele care apelează la darea în plată să nu mai achite impozit de transfer

Autor: Marcela Popovici
iunie17

impozitConform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, supus spre dezbatere publică, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea ca persoanele care apelează la Legea dării în plată să nu fie impozitate cu impozitul perceput în urma transferului de proprietate imobiliară.

Astfel, potrivit actului normativ, de această măsură va beneficia orice persoană fizică care apelează pentru prima dată la darea în plată, urmând ca pentru orice dare în plată ulterioară să se achite impozitul pe transferul proprietăţii imobiliare.

De asemenea, persoanele care au fost deja executate silit şi care apelează la articolul 8(5) din Legea dării în plată pentru a li se anula datoriile rămase nu vor mai trebui să plătească impozitul pe transferul bunurilor imobile din patrimoniul personal, iar cele care l-au achitat sub orice formă, după intrarea în vigoare a OUG, pot solicita restituirea acestuia.

Comentariile sunt închise pentru Proiect: MFP vrea ca persoanele care apelează la darea în plată să nu mai achite impozit de transfer

Comments are closed.


Arhiva