Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Proiect: Modificări în conţinutul unor formulare prevăzute la Titlul III din Codul Fiscal

Autor: Marcela Popovici
martie14

anafAgenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a supus spre dezbatere publică Proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului Preşedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările ulterioare.

Ca urmare a modificării şi completării, în cursul anului fiscal 2015, a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2014, Legea nr.124/2015 și Ordonanţa Guvernului nr.4/2015, a fost necesară adaptarea corespunzătoare a procedurilor de declarare a veniturilor realizate și de stabilire a impozitului pe venit pentru anul 2015.

Modificările legislative au vizat și modificarea regimului fiscal aplicabil în cazul veniturilor realizate din anumite tipuri de jocuri de noroc: stabilirea impozitului pe venit de către organul fiscal, în cazul veniturilor obținute din jocurile de noroc la distanţă, slot-machine, lozuri, din festivalurile de poker și introducerea obligației de declarare a veniturilor de către beneficiarii de venit, stabilirea impozitului pe baza unor cote diferențiate de impunere, în funcție de tranșele de venit etc.

Având în vedere dispozițiile Codului fiscal referitoare la stabilirea, de către organul fiscal, a impozitului pe veniturile obținute din jocurile de noroc la distanţă, slot-machine, lozuri și din festivalurile de poker, pe fiecare beneficiar de venit, în vederea clarificării modului de completare a formularului 200 „Declarație privind veniturile realizate din România” și eliminării unor interpretări diferite din partea contribuabililor, este necesară actualizarea instrucțiunilor de completare a formularului.

Prin proiectul de ordin se propune modificarea subpct. 1.7.4 de la pct.1 “Depunerea declarației” și a pct.6 de la capitolul II, litera B „Date privind venitul/câștigul net anual” din instrucțiunile de completare a formularului 200 „Declarație privind veniturile realizate din România”, prevăzute în Anexa nr.2 la Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.52/2012, cu modificările și completările ulterioare.

Comentariile sunt închise pentru Proiect: Modificări în conţinutul unor formulare prevăzute la Titlul III din Codul Fiscal

Comments are closed.


Arhiva