Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Proiect privind acordarea tichetelor de masă în format electronic

Autor: Olesea Nourenco
noiembrie25

CC+Olesea
Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, angajatorii vor putea acorda salariaţilor tichetele de masă şi în format electronic
, oferite sub forma unui portofel electronic alimentat de emitenţi cu valoarea nominală a acestora, iar numărul tichetelor primite lunar nu poate depăşi numărul zilelor lucrătoare.

Documentul prevede că cardurile vor fi alimentate cu valoarea nominală aferentă tichetelor de masă, care va fi folosită exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare, fără a fi permisă efectuarea de operaţiuni de retragere de numerar.

Deasemnea proiectul elimină prevederile care limitează utilizarea a maximum două tichete de masă/zi. Astfel un angajat care lucrează în ture şi timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numărul de tichete de masă la care are dreptul lunar se calculează adunând numărul de ore lucrate şi împărţind această sumă la 8.

Actul normativ urmăreşte şi alte obiective, precum creşterea disciplinei contractuale şi siguranţei financiare a sistemului tichetelor de masă, asigurarea unui control mai eficient al utilizării tichetelor de masă.

Comentariile sunt închise pentru Proiect privind acordarea tichetelor de masă în format electronic

Comments are closed.


Arhiva