Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Proiectul privind reorganizarea ANAF a fost aprobat!

Autor: Diana Jitaru
martie1

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat proiectul privind reorganizarea ANAF.  Actul prevede renuntarea la organizarea Fiscului pe regiuni si revenirea la modul de organizare pe judete. Astfel vor fi desfiintate cele opt directii regionale si vor fi infiintate la nivelul judetelor. De asemenea, proiectul mai prevede si trecerea structurii vamale din cadrul ANAF la Finante.

Proiectul pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.74/2013 privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii ANAF, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, a fost adoptat de catre deputati cu 168 voturi „pentru”, 101 „impotriva” si 3 abtineri.

In anul 2013, Fiscul a fost reorganizat pe regiuni, pe principiul descentralizarii, dar intre timp s-a ajuns la concluzia ca aceasta metoda nu a fost eficienta. “Avand in vedere faptul ca performantele organului fiscal central, raportat si la esecul implementarii proiectului de reformare, nu justifica mentinerea unui palier administrativ suplimentar, cel regional, costisitor in termeni de cheltuieli bugetare si generator de distorsiuni  si de mari intarzieri in reactie pe lantul informational pana la veriga finala, contribuabilul.”, se arata expunerea de motive.

Comentariile sunt închise pentru Proiectul privind reorganizarea ANAF a fost aprobat!

Comments are closed.


Arhiva