Termen limită pentru finalizarea proiectului noii Legi a salarizării publice

sal
La finalul şedinţei Executivului din 13 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat că vicepremierii, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei şi reprezentanţii confederaţiilor sindicale vor forma un grup de lucru care va elabora, într-o lună, noul proiect al Legii salarizării bugetare, care va cuprinde şi criterii de performanţă.

Vorbim de celebra Lege a salarizării publice, care trebuie să fie actualizată. Trebuie răspuns constrângerilor acestei legi, pentru că în acest moment avem 110 clase de salarizare şi dintre acestea 24 sunt deja suprapuse, ca urmare a majorărilor salariului minim, din 2010 până acum, într-un ritm accelerat. Avem nivele de salarizare care nu mai diferă, pentru aceeaşi funcţie, în ministere sau instituţii diferite, dar care sunt cel puţin la nivelul clasei de salarizare în aceeaşi clasă, lipsesc criteriile de performanţă, avem situaţii în care salariile de bază ale persoanelor cu vechime în muncă au ajuns să fie mai mici decât ale debutanţilor (…) şi salariile celor cu studii superioare au ajuns să fie la nivelul salariaţilor cu studii medii„, a declarat Dan Suciu.

Guvernul a decis, pe 30 decembrie 2015, ca salariul minim pe economie să crească la 1.250 de lei începând cu 1 mai 2016. De această majorare a salariului minim pe economie vor beneficia, în total, 1.131.000 de salariaţi, din care peste un milion sunt din sectorul privat. De această creştere vor beneficia şi cei aproximativ 39.000 de bugetari.


de către

Etichete: