Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Un proiect prevede modificarea Legii contabilităţii!

Autor: Diana Jitaru
iunie19

In Senat a fost inregistrat recent un proiect de lege pentru modificarea Legii contabilitatii nr. 82/1991. Printre propunerile acestui document se afla si o noua cerinta pentru contabilul-sef ori directorul economic, persoana care ocupa o functie de conducere a departamentului de contabilitate.

Initiativa legislativa sustine ca angajatul care conduce departamentul de contabilitate al firmei trebuie sa aiba contract cu norma intreaga. In prezent, Legea contabilitatii nu prevede ce tip de contract ar trebui sa aiba directorul economic sau contabilul-sef al companiei.

Contabilitatea se organizeaza, conduce si se tine, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba incheiat contract individual de munca cu norma intreaga potrivit legii si sa detina studii universitare, in stiinte economice si o calificare profesionala obtinuta conform prevederilor legale in aceste domenii.”, se arata in proiect.

De asemenea, in document mai sunt precizate urmatoarele: “Raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine directorului economic, contabilului-sef sau altei persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, impreuna cu personalul din subordine. In cazul in care contabilitatea este condusa si tinuta pe baza de contract de prestari de servicii, incheiat cu persoane fizice ori juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili Autorizati din Romania, raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora, potrivit legii si prevederilor contractuale.”

Comentariile sunt închise pentru Un proiect prevede modificarea Legii contabilităţii!

Comments are closed.


Arhiva