3650 de angajaţi, disponibilizaţi din cadrul companiei Poşta Română

posta
Circa 3650 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din cadrul companiei Poşta Română începând cu luna septembrie, pe baza unor criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România şi construite în funcţie de evaluarea competenţei profesionale, abaterilor disciplinare şi a opţiunii individuale, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Poşta Română.

La sediul Ministerului pentru Societatea Informaţională a avut loc o întâlnire de lucru privind procesul de restructurare şi modernizare a Poştei Române, disponibilizările colective şi măsurile pentru eficientizarea activităţii companiei.

La discuţii au participat preşedintele Consiliului de Administraţie CNPR, conducerea executivă a Poştei Române, reprezentanţi ai MSI şi conducerea Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România.

Astfel, echipa de management a CNPR şi-a propus ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă a companiei, într-un context economic marcat de reducerea volumului prestaţiilor poştale în perioada 2009 – 2012, acest fenomen înscriindu-se într-un trend global determinat de evoluţia tehnologică şi dezvoltarea comunicaţiilor online, potrivit comunicatului.

Poşta Română este operatorul poştal naţional şi coordonează cea mai mare reţea naţională de distribuţie, deservind mai mult de 7,5 milioane de adrese de corespondenţă.


Publicat

în

de către