Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Executivul a modificat Legea privind eficienţa energetică

Autor: Liudmila Aga
februarie25

Sectorul-energetic-ar-putea-ajuta-economia-prin-investitii-masive---CEO-OMV-Petrom
Guvernul a aprobat modificarea şi completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică, în sensul încurajării organismelor publice şi a IMM-urilor să utilizeze eficient energia, inclusiv prin intermediul unor scheme de sprijin pentru IMM-uri, cu respectarea reglementărilor în domeniul ajutorului de stat.

Actul normativ clarifică modul în care organismele publice sunt încurajate să achiziţioneze doar produse, servicii, lucrări sau clădiri cu performanţe înalte de eficienţă energetică.

Organismele publice, inclusiv cele de la nivel local şi regional, vor fi încurajate ca la efectuarea acestor achiziţii să evalueze posibilitatea încheierii unor contracte de performanţă energetică pe termen lung, care oferă posibilitatea de economii de energie pe termen lung.

În cazul IMM-urilor, modificările şi completările aprobate prevăd dezvoltarea de programe care să încurajeze realizarea de audituri energetice de către IMM-uri şi punerea în aplicare a recomandărilor acestora. În plus, actul normativ instituie cadrul legal pentru crearea unui Fond specializat pentru investiţii în domeniul eficienţei energetice, care va fi accesibil furnizorilor de măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice.

Actul normativ completează, de asemenea, unele criterii pe baza cărora se evaluează implementarea măsurilor de politică alternativă adoptate de România pentru atingerea obiectivului asumat pentru 2020 de economie de energie. Pentru a asigura implementarea utilizării criteriilor enunţate în Directiva 2012/27/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2012 privind eficienţa energetică, au fost individualizate criteriile pentru fiecare măsură de politică energetică.

Au fost aprobate, totodată, o serie de modificări şi completări impuse de problemele care au fost semnalate până acum în implementarea măsurilor de eficienţă energetică, referitoare la elaborarea auditului energetic, fiind stabilite o serie de măsuri prin care să se evite dubla contabilizare a economiilor de energie.

 Etichete: , ,
Comentariile sunt închise pentru Executivul a modificat Legea privind eficienţa energetică

Comments are closed.


Arhiva