Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Iniţiativa constituirii unui fond de pensii ocupaționale prinde contur!

Autor: Diana Jitaru
august29

Proiectul de lege care reglementează cadrul legal necesar pentru înfiinţarea schemelor de pensii ocupaţionale şi ale fondurilor de pensii ocupaţionale, inclusiv aspectele legate de administrarea acestora a fost admis.

Iniţiativa constituirii unui fond de pensii ocupaționale aparţine exclusiv unui administrator autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în timp ce schema de pensii este stabilită de către fiecare angajator care dorește și are capacitatea financiară să ofere angajaților săi astfel de beneficii.

Astfel, dacă un angajator decide să stabilească o schemă de pensii ocupaționale, el este obligat să ofere informații despre aceasta tuturor angajaților săi și poate stabili cuantumuri diferenţiate de contribuţie proprie pentru lucrători pe criterii de vechime, funcție sau drepturi salariale. Totodată, pensia ocupațională este facultativă, ceea ce înseamnă că încheierea unor relaţii contractuale între o persoană şi un angajator nu poate fi condiţionată de obligarea persoanei respective să contribuie în nume propriu la un fond de pensii ocupaționale.

Comentariile sunt închise pentru Iniţiativa constituirii unui fond de pensii ocupaționale prinde contur!

Comments are closed.


Arhiva