Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

S-a propus impozit de 0% în cazul elevilor de peste 16 ani care lucrează cu contract part-time

Autor: Diana Jitaru
septembrie14

Un proiect legislativ initiat la Senat vine cu propunerea de a se aplica un impozit de 0% in cazul elevilor de peste 16 ani care lucreaza cu contract part-time. In plus, actul mai adauga si un impozit de 5% pentru absolventii de invatamant profesional-dual, incadrati in munca.

Acest proiect face parte din o propunere legislativa care cuprinde doua initiative. Una dintre acestea ar urma sa modifice Legea Educatiei, cealalta Codul fiscal: “Vrem ca astfel sa se poata crea noi oportunitati pentru absolventii invatamantului profesional-dual, in vederea mentinerii fortei de munca in Romania si prin acordarea unor facilitati economice, a incurajarii dezvoltarii parteneriatului scoala-operatori economici, si a profesionalizarii resursei umane in acord cu cerintele pietei muncii din tara noastra”, argumenteaza initiatorii in expunerea de motive.

Initiativa legislativa propune modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal introduce un nou alineat (4) la art. 64 care prevede: „Cota de impozit este de 0% si se aplica asupra venitului impozabil corespunzator elevilor de peste 16 ani pe perioada contractului de munca part-time, respectiv 5% absolventilor din invatamantul profesional-dual, incadrati pe piata muncii, in baza unui contract individual de munca cu operatorul economic partener al unitatii de invatamant absolvite pe o perioada de maxim 3 ani”.

Comentariile sunt închise pentru S-a propus impozit de 0% în cazul elevilor de peste 16 ani care lucrează cu contract part-time

Comments are closed.


Arhiva