Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

O propunere legislativă elimină supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial!

Autor: Diana Jitaru
iunie20

A fost inregistrata in Senat o propunere legislativa pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Aceasta prevede scaderea accizelor la benzina si eliminarea supraimpozitarii la contractele de munca cu timp partial.

Motivele subliniate de iniţiatorii proiectului sunt:

– Majorarea nejustificata a accizelor pentru carburanti, care a generat un impact pe intregul lant economic, de la productie, la distributie si cea mai mare inflatie din Uniunea Europeana, pentru trei ani consecutiv;

– Cresterea costurilor fiscale cu forta de munca, in special prin supra-impozitarea contractelor cu orar partial de munca,accentuand si mai puternic somajul in randul tinerilor, in special pentru categoria de varsta 15-24 de ani.

Avand in vedere toate efectele negative generate de acciza majorata pentru carburanti si de supra-impozitarea contractelor de munca cu timp partial (prin modalitatea de determinare a bazei de calcul pentru contributiile sociale si a contributilor de asigurari de sanatate), initiatorii, un grup mare de parlamentari PNL,propun urmatoarele masuri:

– Diminuarea accizei la carburanti, la nivelul anterior majorarii operate in a doua parte a anului 2017;

– Eliminarea supra-impozitarii contractelor de munca cu timp partial si aplicarea unei baze de calcul pentru contributiile sociale si a contributiilor de asigurari sociale de sanatate in functie de salariul realizat si nu in functie de salariul de baza minim brut pe tara, care tine de o decizie discretionara a Guvernulul.

Comentariile sunt închise pentru O propunere legislativă elimină supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial!

Comments are closed.


Arhiva