Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,75%

Autor: Tatiana Tanase
februarie8

rataRata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,75%, 1,50% şi, respectiv, 0%, lucru decis de Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene /BCE/.
‘Am decis să menţinem neschimbată rata dobânzii cheie a BCE. Rata inflaţiei a continuat să scadă, aşa cum s-a anticipat, şi este estimată să coboare sub 2% în lunile următoare’, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele BCE, Mario Draghi. Preşedintele BCE s-a arătat încrezător în perspectivele economice şi a semnalat că partea cea mai dificilă a crizei s-a încheiat, euro s-a apreciat la maximul a 14 luni faţă de dolar. O mare parte a împrumuturilor primite prin operaţiunile de urgenţă pentru suplimentarea lichidităţii au fost rambursate de băncile comerciale la BCE.
Reamintim că BCE a coborât la începutul lunii iulie rata cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 1% la 0,75%, şi a redus rata depozitelor la zero, ambii indicatori ajungând la minime istorice.

Categorii: Domeniul bancar
Comentariile sunt închise pentru BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,75%

Comments are closed.


Arhiva