Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

1,2 miliarde lei – limita anuală de finanţare rambursabilă pentru autorităţi locale

Autor: Cristina Morozan
aprilie16

lc

Potrivit unei hotărâri a Guvernului, limita anuală privind finanţările rambursabile care pot fi contractate de unităţile/ subdiviziunile administrativ-teritoriale, reprezentînd datorie publică locală, va fi de 1,2 miliarde de lei pentru fiecare dintre anii 2015, 2016 şi 2017.

Un comunicat al Executivul mai arată că aceeaşi limită anuală de 1,2 miliarde lei pentru fiecare dintre anii 2015, 2016 şi 2017 a fost stabilită pentru tragerile din finanţările rambursabile contractate sau care urmează să fie contractate de unităţile/ subdiviziunile administrativ-teritoriale.

Aceste limite anuale pentru contractarea finanțărilor rambursabile și efectuarea tragerilor din finanțările rambursabile au fost stabilite pentru încadrarea în nivelul anual al deficitului bugetului general consolidat.

De asemenea, în comunicat se mai arată că aceste plafoane nu cuprind finanţările rambursabile destinate refinanţării datoriei publice locale şi nici pe cele alocate proiectelor care beneficiază de fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană, inclusiv cele cuprinse în Planul Elen de Reconstrucţie şi Dezvoltare a Balcanilor.

Comentariile sunt închise pentru 1,2 miliarde lei – limita anuală de finanţare rambursabilă pentru autorităţi locale

Comments are closed.


Arhiva