Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Angajatorii trebuie să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă acolo unde specificul activităţii permite!

Autor: Diana Jitaru
noiembrie10

Pe durata stării de alertă, angajatorii dispun munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activităţii permite, cu respectarea prevederilor Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă.

OUG 192/2020 prevede că pe durata stării de alertă, prin derogare de la prevederile art. 118 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, angajatorii din sistemul privat, autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi regiile autonome, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ – teritorială, cu un număr mai mare de 50 de salariaţi, organizează programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.

 Etichete:
Comentariile sunt închise pentru Angajatorii trebuie să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă acolo unde specificul activităţii permite!

Comments are closed.


Arhiva