Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Au fost stabilite pragurile valorice pentru colectarea informaţiilor statistice de comerţ intra – UE

Autor: Diana Jitaru
noiembrie26

Au fost stabilite pragurile valorice Intrastat pentru colectarea informaţiilor statistice de comerţ intra – UE cu bunuri în anul 2020.

În acest sens a fost adoptat Ordinul nr. 1827/2019 privind pragurile valorice Intrastat pentru colectarea informaţiilor statistice de comerţ intra – UE cu bunuri în anul 2020.

Pe scurt, se aprobă următoarele praguri valorice Intrastat pentru anul 2020: 900.000 lei pentru expedieri intra – UE de bunuri şi, respectiv, 900.000 lei pentru introduceri intra – UE de bunuri.

Operatorii economici care în cursul anului 2019 au efectuat schimburi de bunuri cu statele membre ale Uniunii Europene a căror valoare anuală, separat pentru cele două fluxuri, expedieri şi, respectiv, introduceri de bunuri, depăşeşte valoarea pragurilor Intrastat stabilite trebuie să completeze şi să transmită la Institutul Naţional de Statistică declaraţii statistice Intrastat începând cu luna ianuarie 2020.

Comentariile sunt închise pentru Au fost stabilite pragurile valorice pentru colectarea informaţiilor statistice de comerţ intra – UE

Comments are closed.


Arhiva