Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Câştigul salarial mediu în luna martie

Autor: Liudmila Aga
mai9

bani_romanesti
Potrivit raportului realizat de către Institutul Naţional de Statistică, în luna martie 2014, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.356 lei, cu 4,9% mai mare decât în luna februarie 2014.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.706 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 80 lei (4,9%).

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (7.281 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (970 lei).

Astfel, Indicele câştigului salarial real pentru luna martie 2014 faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 104,9%.

Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 127,0%, cu 6,0% mai mare faţă de cel înregistrat în luna februarie 2014.

În luna martie 2014, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna precedentă ca urmare a acordării de premii ocazionale (inclusiv premii trimestriale, anuale, pentru performanţe deosebite ori pentru sărbătorile de Paşte), sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masă, tichete cadou şi de vacanţă), realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte).

Comentariile sunt închise pentru Câştigul salarial mediu în luna martie

Comments are closed.


Arhiva