Îmbunătăţirea perspectivelor economice ale României

budget

Potrivit datelor prezentate de institutul german de cercetare ZEW, în colaborare cu grupul austriac Erste, percepţia analiştilor financiari privind evoluţia economiei României în următoarele şase luni s-a îmbunătăţit uşor în noiembrie, de la 20 puncte luna trecută la 23,6 puncte, dar indicatorul privind situaţia economică actuală a continuat să scadă şi a intrat în teritoriu negativ.

De asemenea România se situează pe locul al treilea în Europa Centrală şi de Est în privinţa perspectivelor economiei locale pentru următoarele şase luni, în urma Austriei, unde percepţia analiştilor s-a îmbunătăţit cu 9,4 puncte faţă de octombrie şi a Slovaciei (+24,1 puncte).

Perspectivele bursei de la Bucureşti s-au înrăutăţit în noiembrie, iar indicatorul care măsoară aşteptările pentru indicele BET a consemnat un declin de 7,7 puncte, la 42,4 puncte. În acelaşi timp, aşteptările pentru evoluţia leului s-au îmbunătăţit, ajungând la 3,3 puncte, de la 0 puncte în octombrie.

Europa Centrală şi de Est a înregistrat o îmbunătăţire a perspetivelor privind evoluţia economiei în următoarele şase luni, indicele regiunii avansând cu 5,5 puncte, la 12,5 puncte, susţinut de evoluţiile din Slovacia, Turcia şi Cehia. Indicatorul pentru situaţia actuală a regiunii a coborât cu 22,3 puncte, la -12,6 puncte.


Publicat

în

de către