Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

România are o creştere economică sustenabilă

Autor: Conta Conect
septembrie27

financial-management-of-projects-960x360Prezentă în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a afirmat că România are o creştere economică sustenabilă.

Şeful MFP a precizat că, având în vedere că spaţiul fiscal este foarte redus, sunt necesare continuarea reformelor structurale din acest an şi implementarea unor politici salariale prudente, iar evitarea măsurilor pro-ciclice este importantă pentru păstrarea echilibrelor macroeconomice consemnate de economia românească.

De asemenea, ministrul a afirmat că a arătat în discuţiile cu reprezentanţii instituţiilor europene că, datorită stabilităţii financiare, ţara noastră poate reveni la ţintele de deficit structural într-un orizont de termen mediu.

„Astfel – 2,9% în 2017, 2,4% în 2018, 1,9% deficit în 2019 şi în jur de 1% deficit structural în 2020. Toate aceste evoluţii fiscal bugetare s-au întâmplat în contextul unei creşteri economice solide şi sustenabile însoţite de crearea de locuri de muncă şi de majorarea veniturilor populaţiei, de inflaţie redusă şi deficit extern scăzut. Am avut o creştere de 5,2% în primul semestru al anului faţă de anul precedent, faţă de primul semestru din 2015. Şi vorbim de o creştere sustenabilă bazată pe contribuţia pozitivă a tuturor sectoarelor de activitate, mai ales pe creşterea investiţiilor. Investiţiile s-au majorat în primul semestru cu 7,3%, iar dacă vorbim strict de cele publice, acestea au crescut cu 15% în primul semestru al anului […]”, a subliniat reprezentantul Guvernului.

Comentariile sunt închise pentru România are o creştere economică sustenabilă

Comments are closed.


Arhiva