Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

70.000 de lei – economia care se face prin proiectul pilot „Paperless Parliament”

Autor: Conta Conect
iunie19

senatoriMembrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au avut prima şedinţă fără hârtie, preşedintele Camerei Deputaţilor susţinând că economia care se face prin proiectul pilot „Paperless Parliament”, va fi de 70.000 de lei anual.
„A fost prima zi în care nu am avut hârtie la Biroul Permanent, sper să pot extinde acest proiect anul acesta la toate Comisiile permanente şi în departamentele Camerei Deputaţilor. Doar preşedintele Camerei sau cel care conduce şedinţa va păstra o mapă de hârtie pentru a aviza documentele şi modificările care se fac. (…) Economia pe care o vom face pe an, dacă reuşim numai la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi la două-trei comisii importante, este de aproape 70.000 de lei. La Biroul Permanent anul trecut am făcut 700.000 de copii de hârtie”, a afirmat Valeriu Zgonea.
Acesta a explicat că softul este realizat de angajaţi ai Camerei Deputaţilor şi va fi upgradat de Departamentul de IT&C. „Cu timpul soft-ul pe care l-am construit pentru laptopuri şi pentru tablete va fi upgradat de către colegii de la Departamentul de IT&C. Din acest punct de vedere nu a fost niciun cost, aceste tablete sunt în Camera Deputaţilor de câteva luni de zile”, a precizat Valeriu Zgonea.
El a subliniat că proiectul pilot are costuri ”zero”, iar tabletele folosite de membrii Biroului Permanent sunt primite de la compania care a câştigat licitaţia pentru telefonia mobilă.
Preşedintele Camerei Deputaţilor vrea ca anul acesta să poată extinde proiectul la toate Comisiile permanente din Camera Deputaţilor.
În context, Zgonea a susţinut că doreşte ca stenograma şedinţei Biroului Permanent al Camerei să fie „live”.

Categorii: Economie
Comentariile sunt închise pentru 70.000 de lei – economia care se face prin proiectul pilot „Paperless Parliament”

Comments are closed.


Arhiva