Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

APIA: Până la 15 octombrie 99% dintre fermieri vor fi plătiţi

Autor: Liudmila Aga
august23

apia-fermierii-au-primit-subventii-de-3-63-miliarde-de-lei-in-2014-12050
În cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Nicolae Horumbă, a declarat că până la data de 15 octombrie vor fi plătiţi 99% dintre fermieri, pentru că dincolo de acest termen nu se vor mai putea efectua plăţi din Fondul European de Garantare Agricolă.

Noi spunem că probabil 99% sau chiar 99,9% dintre fermieri vor fi plătiţi până la 15 octombrie. Este şi obligaţia statului membru, pentru că dincolo de data respectivă nu mai poţi face plăţi din FEGA. A spune că plăteşti sută la sută toate sumele este utopic, deoarece printre fermierii care au depus cereri la APIA în 2015 sunt şi unii anchetaţi de organele de anchetă ale statului român. Până nu ştii ce se întâmplă în acea anchetă, dacă e trimis sau nu în judecată, nu poţi lua o decizie„, a precizat Nicolae Horumbă.

Până ân prezent Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a plătit subvenţii de 1,919 miliarde de euro pentru 920.000 de fermieri, din fondurile aferente anului 2015, de 2,1 miliarde de euro.

 Etichete: , ,
Comentariile sunt închise pentru APIA: Până la 15 octombrie 99% dintre fermieri vor fi plătiţi

Comments are closed.


Arhiva