Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

ANAF face precizări cu privire la achitarea amenzilor contravenţionale

Autor: Diana Jitaru
octombrie26

Incepand cu data de 24 august 2018, prin Legea nr. 203/20.07.2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale, publicata in Monitorul Oficial nr. 647/25.07.2018, se modifica unele prevederi ale O.G. nr.2/12.07.2001, privind regimul juridic al contraventiilor, dupa cum urmeaza:
Termenul achitarii a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ s-a extins de la „cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicarii acestuia”, la „cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal”.

Comunicarea procesului-verbal se face astfel:
– prin posta, cu aviz de primire
– prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului.

Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal, semnat de cel putin un martor.

Procesul-verbal de constatare a contraventiei este titlu de creanta si instiintare de plata.

Lipsa uneia dintre mentiunile privind numele si prenumele agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod iar, in cazul persoanei juridice, lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

Prevederile Legii nr. 203/20.07.2018, privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale se aplica inclusiv in relatia A.N.AF. – contribuabili.

Categorii: Economie
Comentariile sunt închise pentru ANAF face precizări cu privire la achitarea amenzilor contravenţionale

Comments are closed.


Arhiva