Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Au fost aduse modificări regimului TVA aplicabil serviciilor de telecomunicaţii

Autor: Diana Jitaru
aprilie24

Prin Legea nr. 60/2019 publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din data de 17.04.2019 au fost aduse modificari regimului TVA aplicabil serviciilor de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune si serviciilor furnizate pe cale electronica, prestate catre persoane neimpozabile.

Astfel, se modifica regulile de stabilire a locului prestarii, din punct de vedere al taxei pe valoare adaugata, pentru serviciile electronice, de telecomunicatii, televiziune si radiodifuziune, efectuate catre persoane neimpozabile din alte state membre U.E., sub plafonul de 10.000 euro/46.337 lei. Ca urmare a acestor modificari, pentru serviciile furnizate pe cale electronica, serviciile de telecomunicatii si serviciile de radiodifuziune si televiziune se aplica urmatoarele reguli de stabilire a locului prestarii:

• Regula generala este prevazuta la art. 278 alin. (3) din Codul fiscal conform careia locul de prestare a serviciilor catre o persoana neimpozabila este locul unde prestatorul isi are stabilit sediul activitatii sale economice.

De la aceasta regula sunt prevazute 2 exceptii:

• Art. 278 alin. (5) lit. h): conform careia locul acestor servicii este considerat a fi locul unde beneficiarul este stabilit, isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita.

• Art. 278 alin. (8) – introdus prin Legea 60/2019 care stabileste ca prevederile alin. (5) lit. h) nu se aplica daca sunt indeplinite cumulativ mai multe conditii.

Categorii: Economie, Fiscalitate, TVA
Comentariile sunt închise pentru Au fost aduse modificări regimului TVA aplicabil serviciilor de telecomunicaţii

Comments are closed.


Arhiva