Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Companiile care se confruntă cu un deficit de lichidităţi generat de pandemie beneficiază de o Schemă de ajutor

Autor: Diana Jitaru
octombrie8

În Monitorul Oficial nr. 910/2020 a fost publicată Hotărârea nr. 257/2020 privind aprobarea Normei „Garanţii EximBank în cadrul Schemei de ajutor de stat COVID – 19” (NI – GAR – 14 – I/0).

În baza prevederilor Schemei – cadru de ajutor de stat acordat sub formă de credite cu dobândă subvenţionată şi garanţii la credite, în contextul pandemiei de COVID – 19, prezenta normă instituie o schemă de garantare cu componentă de ajutor de stat (Schema), care are ca obiectiv deblocarea accesului la finanţare al companiilor care se confruntă cu un deficit de lichidităţi generat de pandemia de COVID – 19, în vederea asigurării continuităţii în desfăşurarea activităţii acestora.

În cadrul Schemei, EximBank acordă beneficiarilor, în numele şi în contul statului, ajutor de stat sub formă de garanţii, care acoperă în proporţie de maximum 90% creditele acordate de către instituţii de credit pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente.

Categorii: Economie
Comentariile sunt închise pentru Companiile care se confruntă cu un deficit de lichidităţi generat de pandemie beneficiază de o Schemă de ajutor

Comments are closed.


Arhiva