Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Programul Prima casă a fost suplimentat

Autor: Liudmila Aga
septembrie29

Prima-Casa
Plafonul total al garanţiilor care pot fi emise în anul 2016 în cadrul Programului Prima casă au fost suplimentate cu 500 de milioane de lei, potrivit unei Hotărâri adoptate de Guvern.

Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanţări garantate în cadrul Programului, aflat în diverse stadii de aprobare şi pre-aprobare la finanţatori, în raport cu solicitările noi.

Plafonul de garanţii pentru anul 2016 al Programului Prima casă a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai. Astfel, după cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,690 miliarde de lei.

Actul normativ, care modifică şi completează normele de implementare a Programului Prima casă, mai prevede că plafonul de garantare neutilizat, destinat persoanelor cu cetăţenie română stabilite în străinătate, se transformă în plafon general de garantare a creditelor în cadrul acestuia. Astfel, în limita plafonului, vor putea fi acordate garanţii pentru achiziţia/construirea tuturor categoriilor de locuinţe eligibile în Prima casă.

Categorii: Imobiliare
 Etichete: , ,
Comentariile sunt închise pentru Programul Prima casă a fost suplimentat

Comments are closed.


Arhiva