Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Reduceri mai mari de 10% în cazul poliţelor de răspundere civilă pentru accidente auto

Autor: Marcela Popovici
decembrie11

ccAutoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a informat că societăţile de asigurare vor putea să acorde reduceri comerciale mai mari de 10% în cazul poliţelor de răspundere civilă pentru accidente auto, fiindcă acest nivel maxim va fi eliminat.

În momentul de faţă, atunci când stabilesc tarifele RCA, asigurătorii pot face reduceri peste limita de 10% doar în anumite cazuri.

Astfel, asigurătorii RCA vor trebui să stabilească tarifele de primă pe categorii de riscuri omogene, calculate pe baze actuariale general acceptate, pentru următoarele limite de despăgubire:

  • 1.000.000 de euro pentru pagube materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite;
  • 5.000.000 de euro pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite.

De asemenea, atât limitele de despăgubire, cât şi tarifele RCA stabilite de fiecare societate în parte vor trebui trimise ASF-ului cel târziu cu 30 de zile înainte de începerea perioadei în care pot fi practicate.

Categorii: Transporturi
Comentariile sunt închise pentru Reduceri mai mari de 10% în cazul poliţelor de răspundere civilă pentru accidente auto

Comments are closed.


Arhiva