Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

ANAF a făcut precizări privind procedura depunerii formularului 230

Autor: Diana Jitaru
martie8

Ministerul Finantelor Publice si ANAF fac precizari privind procedura depunerii formularului 230 – “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii”, in contextul masurilor de simplificare si debirocratizare pe care le are in vedere in acest an.

Pentru aplicarea unitara la nivel naţional a prevederilor legale prin circulara transmisa structurilor teritoriale ale ANAF se clarifica posibilitatea depunerii formularului si de catre entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiara a sumei redirecţionate.

Masura este tranzitorie, pana la generalizarea depunerii tuturor formularelor prin mijloace electronice de transmitere la distanţa prin intermediul SPV care reprezinta un alt obiectiv strategic al Ministerului Finantelor Publice.

Astfel, se are in vedere centralizarea de catre entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiara a formularelor 230, semnate de contribuabili si depunerea acestora la ANAF in baza unui borderou in condiţiile asumarii de catre reprezentantul ONG/unitaţii de cult a raspunderii sub sancţiunea privind falsul in declaratii si uzul de fals.

In baza rolului activ si ca masura de securizare ANAF va notifica contribuabilii cu privire la optiunea exercitata prin formularul 230 primit, astfel incat acestia sa cunoasca faptul ca se da curs cererii de direcţionare a cotei de 2%.

Trebuie mentionat faptul ca persoana fizica poate anunta administratia fiscala, intr-un termen rezonabil de 30 de zile, daca sunt inadvertente cu privire la optiunea exercitata.

Comentariile sunt închise pentru ANAF a făcut precizări privind procedura depunerii formularului 230

Comments are closed.


Arhiva