Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Ce trebuie sa stii despre Declaraţia 399?

Autor: Diana Jitaru
mai23

Declaratia 399 este o declaratie speciala de TVA prin care persoanele impozabile care presteaza servicii electronice catre persoane neimpozabile, pot sa declare TVA datorata pentru serviciile respective.

Ce trebuie sa stii despre Declaratia 399?

– Factura se intocmeste cu cota de TVA datorata statului membru de consum;

– Prestatorul va depune prin mijloace electronice declaratia speciala de TVA al carei model este prevazut in Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 815/2012;

– Semnarea declaratiei speciale de TVA se face utilizand certificatul digital calificat;

– Declaratia speciala de TVA se intocmeste in euro. In cazul in care prestarile de servicii se platesc in alte monede, la completarea declaratiei, se va folosi rata de schimb in vigoare in ultima zi a perioadei fiscale de raportare. Ratele de schimb utilizate sunt cele publicate de Banca Centrala Europeana pentru ziua respectiva sau cele din ziua urmatoare, daca nu sunt publicate in acea zi.
Observatie: Sumele se inscriu cu valoarea exacta, fara a se rotunji in plus sau in minus la cel mai apropiat numar intreg.

– Termenul de depunere a declaratiei speciale de TVA: 20 de zile de la sfarsitul fiecarui trimestru calendaristic, indiferent daca au fost sau nu prestate servicii electronice in perioada fiscala de raportare.

Termenul de plata a TVA: prestatorul trebuie sa achite suma totala a taxei datorate in statele membre de consum intr-un cont special, in euro, indicat de organul fiscal, pana la data la care are obligatia depunerii declaratiei speciale.

Comentariile sunt închise pentru Ce trebuie sa stii despre Declaraţia 399?

Comments are closed.


Arhiva