Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Firmele care îşi schimbă administratorul sau sediul nu mai sunt obligate să depună formularul 088

Autor: Marcela Popovici
martie30

paliu_80972400Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a anunţat că firmele care îşi schimbă administratorul sau sediul nu mai sunt obligate să depună formularul 088, de declarare în scop de TVA, cu excepţia situaţiilor în care există risc fiscal ridicat.

Astfel, aceasta a enumerat modificările ce vor fi aduse în perioada următoare formularelor 088 şi 394.

„MFP şi ANAF sunt parte activă a procesului început odată cu iniţiativa guvernamentală de reducere a birocraţiei. Astfel, lucrăm la soluţii pentru simplificarea semnificativă a formularelor fiscale şi a procedurilor. Mă refer în principal la simplificarea formularelor 088 şi 394. În ceea ce priveşte formularul 088, vom veni cu modificări pentru simplificarea acestuia în sensul: eliminării întrebării legate de cazierul fiscal, deoarece acestea sunt informaţii pe care ANAF deja le deţine. Nu se mai solicită acea apostilă pentru diplome şi declararea veniturilor se poate face în tranşe. Cel mai important aspect vizează, însă, schimbarea administratorului sau a sediului unei firme. ANAF nu le va mai cere contribuabililor aflaţi în această situaţie să depună declaraţia 088, cu excepţia situaţiilor în care există risc fiscal ridicat”, a precizat ministrul Finanţelor.

Referitor la formularul 394, Anca Dragu a afirmat că a fost eliminată obligativitatea declarării codului numeric personal.

Comentariile sunt închise pentru Firmele care îşi schimbă administratorul sau sediul nu mai sunt obligate să depună formularul 088

Comments are closed.


Arhiva