Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Formularul 101 “Declaraţie privind impozitul pe profit” trebuie depus până la data de 26 martie

Autor: Diana Jitaru
februarie26

Formularul 101 “Declaratie privind impozitul pe profit” pentru anul 2017  trebuie depuns pana la data de 26 martie 2018 de catre:
• Contribuabilii platitori de impozit pe profit care efectueaza declararea si plata impozitului pe profit trimestrial;
• Institutiile de credit – persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit – persoane juridice straine precum si contribuabilii platitori de impozit pe profit care au optat pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial.

Formularul 101 “Declaratie privind impozitul pe profit” pentru anul 2017 trebuie depuns pana la data de 26 februarie 2018 de catre:
• Persoanele juridice prevazute la art. 15 din Codul fiscal;
Acestea depun declaratia privind impozitul pe profit inclusiv in situatia in care inregistreaza numai venituri neimpozabile, respectiv cheltuieli nedeductibile, potrivit titlului II “Impozitul pe profit”.
• Contribuabili care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura.

Categoriile de contribuabili care aplica regulile speciale de impozitare prevazute la art. 15 din Codul fiscal sunt urmatoarele:
-culte religioase;
-unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate;
-asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari;
-Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania;
-organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale.”

Comentariile sunt închise pentru Formularul 101 “Declaraţie privind impozitul pe profit” trebuie depus până la data de 26 martie

Comments are closed.


Arhiva