Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Nu uitaţi! Până pe 15 martie trebuie să depuneţi declaraţia unică!

Autor: Diana Jitaru
februarie14

Declaratia unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Informatii complete privind persoanele fizice care au obligatia depunerii declaratiei unice, precum si instructiuni privind completarea acesteia se regasesc in Anexa nr. 2 a Ordinului presedintelui ANAF nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului „ privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice“.

Declaratia se depune pana la data de 15 martie 2019, inclusiv, de catre persoanele fizice care au obligatia:

– declararii impozitului pe veniturile realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2018;

– declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2019;

– declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale pentru anul 2019 si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.

Declaratia se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, in cazul contribuabililor care incep o activitate in cursul anului fiscal si a celor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pana la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice.

Comentariile sunt închise pentru Nu uitaţi! Până pe 15 martie trebuie să depuneţi declaraţia unică!

Comments are closed.


Arhiva