Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Ministrul Finanţelor a transmis contribuabilor informaţii pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual

Autor: Diana Jitaru
iunie5

Ministerul Finantelor Publice a transmis contribuabililor persoane fizice prin posta o scrisoare personalizata, care contine informatii ce permit inregistrarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) de la orice dispozitiv conectat la internet.

Astfel, contribuabilii au acces la informatii fiscale personale si beneficiaza de avantajele utilizarii serviciilor electronice si internet-ului: economisirea de timp prin interactionarea cu ANAF direct de acasa, reducerea birocratiei si primirea de documente cu aceeasi putere juridica precum cele comunicate prin posta sau la ghiseu.

Reamintim faptul ca, din 16 mai 2018, orice persoana care realizeaza venituri din activitati economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea sa le declare online. Formularul electronic inteligent al Declaratiei Unice este disponibil in Spatiul Privat Virtual (SPV). Potrivit legislatiei fiscale in vigoare, incepand cu anul 2019 depunerea online a Declaratiei Unice este obligatorie.

Prin intermediul SPV, contribuabilii persoane fizice se pot informa asupra obligatiilor fiscale, pot descarca decizii de impunere si pot verifica situatia declararii contributiilor sociale.

Pentru inregistrarea in SPV, contribuabilii care au primit scrisoarea trebuie sa aiba acces la un dispozitiv conectat la internet si sa pregateasca urmatoarele informatii:
1. Numarul documentului format din 12 cifre, inscris in partea stanga-sus a primei pagini a scrisorii primite.
2. Codul Numeric Personal (CNP), sau Numarul de Identificare Fiscala (NIF), inscris sub numarul documentului.
3. Seria si numarul actului de identitate.
4. Adresa de e-mail proprie.
5. Numarul telefonului mobil personal. 6. Un nume de utilizator ales pentru autentificarea in SPV.
7. O parola necesara autentificarii in SPV.

Dupa completarea corecta a tuturor datelor solicitate in formularul web, procesul de inregistrare se finalizeaza prin apasarea butonului ”Continua”. Inregistrarea cu succes in SPV va fi confirmata prin afisarea unei pagini care va contine informatiile completate anterior, iar autentificarea in SPV se va poate face pe baza numelui de utilizator si a parolei alese la momentul inregistrarii.

Serviciul electronic SPV este furnizat gratuit de Ministerul Finantelor Publice si poate fi accesat direct la adresa https://pfinternet.anaf.ro. Prin intermediul SPV se poate accesa situatia fiscala personala si se pot primi sau transmite o serie de documente, declaratii fiscale si alte informatii fiscale utile.

Categorii: Fiscalitate
Comentariile sunt închise pentru Ministrul Finanţelor a transmis contribuabilor informaţii pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual

Comments are closed.


Arhiva