Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Noutăți privind Declarația 112!

Autor: Diana Jitaru
octombrie9

Declaratia 112 – Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate a fost revizuita urmare a modificarilor aduse Codului fiscal prin O.U.G. nr. 43/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative care privesc stabilirea unor masuri in domeniul investitiilor, dar si din necesitatea solutionarii problemelor semnalate din practica, dupa cum urmeaza:


– au fost actualizate casetele privind inscrierea cifrei de afaceri si a ponderii cifrei de afaceri din activitatile prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal, in vederea acordarii facilitatilor fiscale in luna de raportare, in sensul declararii de catre angajator, pe proprie raspundere, a indeplinirii conditiilor aplicarii acestora;
– au fost introduse casete informative cu privire la persoanele detasate in/din Romania, cat si cu privire la statul in care se datoreaza contributiile sociale obligatorii, respectiv detasate cu sau fara formularul portabil A1.

 Etichete: ,
Comentariile sunt închise pentru Noutăți privind Declarația 112!

Comments are closed.


Arhiva