Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Procedura de înregistrare a persoanelor impozabile. Modificări

Autor: Diana Jitaru
octombrie16

Se află în dezbatre publică Procedura de înregistrare a persoanelor impozabile, în vederea utilizării regimului special pentru servicii electronice, de telecomunicaţii, de radiodifuziune sau televiziune, precum şi pentru declararea taxei pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 314 și art. 315 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare (regimul MOSS), în situaţia în care România este stat membru de înregistrare a fost aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3737/2016.

Prin aceste modificări se instituie posibilitatea ca persoanele impozabile care nu sunt stabilite în Uniunea Europeană, dar care sunt înregistrate în scopuri de TVA în Uniunea Europeană pentru alte operațiuni, să poată aplica regimul special pentru serviciile electronice, de telecomunicaţii, de radiodifuziune sau de televiziune.

Se prevede că persoana impozabilă nestabilită în Uniunea Europeană care optează pentru utilizarea regimului non-UE trebuie să depună şi o declaraţie prin care se confirmă că persoana nu și-a stabilit sediul activității economice pe teritoriul Uniunii Europene și nu dispune de un sediu fix pe teritoriul acesteia.

Categorii: Fiscalitate, TVA
 Etichete: , ,
Comentariile sunt închise pentru Procedura de înregistrare a persoanelor impozabile. Modificări

Comments are closed.


Arhiva