Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Procedura evaluării fiscale are o nouă reglementare!

Autor: Diana Jitaru
martie24

Ordinul nr. 393/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 286/2021, prevede adoptarea Procedurii privind evaluarea riscului fiscal pentru persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de taxă pe valoare adăugată.

Prevederile ordinului menţionat mai sus aprobă:
– Procedura privind evaluarea riscului fiscal pentru persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de taxă pe valoarea adăugată potrivit art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal, prevăzută în anexa nr. 2;
– Procedura de înregistrare, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată potrivit art. 316 alin. (12) lit. e) din Codul fiscal, prevăzută în anexa nr. 3;
– Procedura de anulare, din oficiu, a înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a persoanelor impozabile care prezintă risc fiscal ridicat potrivit art. 316 alin. (11) lit. h) din Codul fiscal, prevăzută în anexa nr. 4.

Determinarea nivelului riscului fiscal, respectiv punctajele atribuite criteriilor de risc, precum şi modul de calcul al riscului fiscal se stabilesc la nivelul ANAF.

Înregistrarea, la cerere, în scopuri de taxă pe valoarea adăugată precum şi anularea, din oficiu, a înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a persoanelor impozabile care prezintă risc fiscal ridicat se efectuează de către compartimentul cu atribuţii în domeniul înregistrării fiscale din cadrul organului fiscal competent.

Categorii: Fiscalitate
Comentariile sunt închise pentru Procedura evaluării fiscale are o nouă reglementare!

Comments are closed.


Arhiva