Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Proiect. Modificarea Nomenclatorului obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic

Autor: Diana Jitaru
aprilie19

Un proiect de ordin al președintelui ANAF prevede modificarea Anexei la OPANAF nr. 1612/2018 pentru aprobarea Nomenclatorului obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic.

Este necesară eliminarea taxei pe activele financiare din Nomenclatorul obligaţiilor fiscale care se plătesc în contul unic de disponibil 55.03 „Sume încasate pentru bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, în curs de distribuire”, precum şi introducerea în acest nomenclator a plăților anticipate ale impozitului pentru unele venituri din activități independente.

De asemenea, prin Ordinul ministrului finanțelor, al ministrului muncii și al ministrului sănătății nr. 203/207/188/2021 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a „Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 174 din 19 februarie 2021, s-au completat temeiurile legale pentru o serie de obligații fiscale care se declară prin această declarație și se plătesc în contul unic.

Categorii: Fiscalitate
Comentariile sunt închise pentru Proiect. Modificarea Nomenclatorului obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic

Comments are closed.


Arhiva