Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Procedura privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice

Autor: Diana Jitaru
noiembrie20

Ordinul presedintelui ANAF nr. 2862/2019 a aprobat Procedura privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice, precum si a modelului si continutului unor formulare.

Nedepunerea declaratiei de impunere da dreptul ANAF de a stabili din oficiu impozitul pe venitul net anual impozabil/impozitul anual datorat, pe fiecare sursa si categorie de venit, potrivit Codului de procedura fiscala.

Se prevede stabilirea din oficiu a impozitului pe venit se efectueaza de catre compartimentul contributii de gestiune registru contribuabili si declaratii fiscale persoane fizice.

Compartimentul de specialitate genereaza Lista persoanelor fizice care au obligatia depunerii declaratiei de impunere pe baza informatiilor existente in evidenta fiscala constituita pe baza datelor declarate de contribuabili, platitorii de venituri sau intermediarii/societatile de administrare a investitiilor/societatile de investitii auto administrate, dupa caz, in functie de natura venitului realizat, precum si din schimbul de informatii intre ANAF si autoritati fiscale din strainatate.

Comentariile sunt închise pentru Procedura privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice

Comments are closed.


Arhiva