Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

FP vrea să folosească banii pentru răscumpărări

Autor: Conta Conect
octombrie23

euroFondul Proprietatea (FP) solicită acordul acţionarilor să nu mai distribuie dividende, ci să utilizeze profitul pentru a răscumpăra acţiuni, propunând în schimb distribuţii de bani din capitalul social. De la înfiinţare, Fondul a recompensat acţionarii cu 2,763 miliarde de lei sub formă de dividende.

În Adunarea Generală din 22 noiembrie, acţionarii FP vor vota noua politică investiţională valabilă în următorii ani, indiferent dacă Franklin Templeton va rămâne sau nu la cârma activelor de 3,4 miliarde de euro. Noua politică investiţională presupune o schimbare de 180 de grade faţă de strategia care a stat la baza administrării fondului de la înfiinţare.

Mai exact, „în absenţa unor oportunităţi investiţionale care să ofere câştiguri mai mari pentru acţionari“, administratorul poate utiliza toate sau o parte semnificativă a sumelor provenite din dividende şi vânzarea activelor „pentru implementarea unor măsuri care au ca ţintă maximizarea distribuţiilor în bani către acţionari şi/sau reducerea discountului între VAN/acţiune“.

Tehnicile de management al discountului pot include: programe de răscumpărare de acţiuni, reducerea valorii nominale a acţiunilor însoţite de distribuţii de bani către acţionari, oferte publice de cumpărare.

Totodată, în proiectul de buget pe anul 2014 supus votului acţionarilor tot pe 22 noiembrie administratorul Franklin Templeton spune că „în 2014 este de aşteptat ca fondul să înlocuiască distribuţia anuală de dividende cu o returnare de capital social către acţionari“.

Categorii: Fonduri europene
Comentariile sunt închise pentru FP vrea să folosească banii pentru răscumpărări

Comments are closed.


Arhiva