Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Îmbunătățirea calității actelor administrativ fiscale ale inspectorilor ANAF

Autor: Liudmila Aga
septembrie19

anaf2
Potrivit unui comunicat de presă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, îmbunătățirea calității actelor administrativ fiscale ale inspectorilor ANAF este reflectată de scăderea cu 47% a numărului de contestații depuse de contribuabili în prima jumătate a anului 2016.

Astfel, au fost formulate 4.185 contestații împotriva deciziilor de impunere și actelor asimilate, a deciziilor pentru regularizarea situației vamale și a dispozițiilor pentru diminuarea pierderii fiscale emise de ANAF, comparativ cu 7.798 contestații depuse în aceeași perioadă din 2015, excluzând 8.380 de contestații referitoare la stabilirea CASS aferentă anului 2012.

În același timp, referitor la contestațiile contribuabililor respinse de ANAF și analizate de către instanțele judecătorești au fost pronunțate în semestrul I din 2016 hotărâri definitive care au confirmat constatările inspectorilor ANAF și au menținut 991,99 milioane lei (89,49%) din suma totală de peste 1,10 miliarde lei, care a făcut obiectul litigiilor.

Acest procent de aproape 90%, raportat la media de 77% a ultimilor cinci ani, indică de asemenea o îmbunătățire a calității actelor administrativ fiscale ale ANAF.

Comentariile sunt închise pentru Îmbunătățirea calității actelor administrativ fiscale ale inspectorilor ANAF

Comments are closed.


Arhiva