Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a continuat să se micşoreze și în luna aprilie 2015, atingând cel mai scăzut nivel din iunie 2010, datorită producției mondiale ridicate, a aprecierii dolarului și a declinului prețului țițeiului.
În luna aprilie, acest indice a atins o valoare medie de 171 puncte, în scădere cu 1,2 procente față de valoarea consemnată în luna martie. FAO menţionează că în martie 2015 prețul zahărului a consemnat o scădere semnificativă, atingând cel mai scăzut nivel de după luna februarie a anului 2009.
În paralel, FAO a revizuit în scădere, cu 1,5%, evaluările cu privire la producția mondială de cereale din acest an, până la nivelul de 2,509 miliarde de tone.
Totodată, stocurile globale de cereale în sezonul 2015 — 2016 sunt prognozate să ajungă la 626,6 milioane de tone, în scădere față de evaluările anterioare, de 645,6 milioane tone.