Creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare şi în servicii

impozit-440x300Managerii chestionaţi de Institutul Naţional de Statistică (INS) evaluează o creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare şi în servicii în perioada septembrie-noiembrie 2016, dar şi o scădere moderată a preţurilor în comerţul cu amănuntul.

Prin urmare, în industria prelucrătoare, în cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2016, managerii din industria prelucrătoare estimează pentru următoarele 3 luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, se va consemna o tendinţă de creştere semnificativă (sold conjunctural +38%), în timp ce, pentru fabricarea produselor din tutun, tendinţa va fi de scădere (sold conjunctural -36%).

Totodată, în activitatea de construcţii se va consemna o scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -6%). Referitor la preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural 0%). În sectorul comerţului cu amănuntul, managerii au evaluat pentru următoarele 3 luni o tendinţă de scădere a activităţii economice (sold conjunctural -26%).


Publicat

în

de către