A fost publicat proiectul privind reglementarea unor masuri in domeniul inspectiei economico-financiare

MFP a publicat un proiect de ordonanta privind reglementarea unor masuri in domeniul inspectiei economico-financiare efectuate de institutie.

Se are în vedere reducerea riscului fraudarii bugetului de stat, cu consecinta reducerii cheltuielilor bugetare, prin desemnarea structurii de control din cadrul Ministerului Finantelor Publice pentru controlul:

– modului de utilizare a sumelor acordate prin actiuni de sponsorizare/ mecenat pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de beneficiarul sponsorizarii, respectiv ca activitate filantropica cu caracter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific-cercetare fundamentala si aplicata, reducand impozitul pe profit/venit, in sensul respectarii Legii nr. 32/1994;

– modului de respectare a utilizarii fondurilor primite de beneficiarii sumelor redirectionate din impozitul pe venit datorat de persoanele fizice, potrivit prevederilor titlului IV din  Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal;

– modului de utilizare a fondurilor publice acordate de la bugetul general consolidat pentru finantarea asociatiilor si fundatiilor non-profit.

 


Publicat

în

de către