Producătorii agricoli afectați de secetă vor primi compensații financiare!

OUG nr. 120/2024 prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant acordat producătorilor agricoli pentru culturi agricole afectate de seceta pedologică din perioada septembrie 2023 – august 2024.

Peste 230.000 de producători agricoli persoane fizice, firme sau întreprinderi familiale ale căror culturi au fost afectate de secetă, în perioada septembrie 2023 – august 2024, vor putea primi compensații financiare.

Pentru această schemă de ajutor de stat în sumă totală de 2 miliarde de lei, resursele financiare se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2024.

Ajutorul de stat sub formă de grant este în cuantum de 1.000 lei/ha şi se acordă pentru suprafaţa calamitată cu grad de calamitare mai mare de 30% şi până la 100% inclusiv, prevăzută în procesul – verbal de constatare şi evaluare a pagubelor.

Toate documentele depuse în vederea solicitării ajutorului de stat acordat potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă se păstrează la DAJ pe o perioadă de 10 ani fiscali de la data la care a fost acordat ajutorul de stat.


Publicat

în

,

de către