Volumul vânzărilor de retail din România – a treia mare scădere din Uniunea Europeană

download (1)Volumul vânzărilor de retail din România a consemnat în luna iunie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a treia mare scădere din Uniunea Europeană (UE), de 3,1%, după Spania şi Slovenia, în comparaţie cu un avans de 0,1% la nivelul spaţiului comunitar, conform datelor prezentate de Eurostat.
Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Spania (6,9%), Slovenia (3,6%) şi România (3,1%), iar cele mai puternice creşteri în Luxemburg (27,5%), Lituania (6,7%) şi Polonia (5,5%).
În rândul celor 22 de state membre care au furnizat date, volumul vânzărilor de retail s-a micşorat în 7 ţări şi a avansat în 15.
Raportat la luna mai, România a consemnat o creştere de 0,1% a volumului vânzărilor de retail în luna iunie, faţă de un declin de 0,3% în UE. 10 state au înregistrat creşteri faţă de luna mai, Bulgaria a stagnat, iar 11 au avut o evoluţie negativă.
Cele mai mari scăderi au fost consemnate de Estonia (3,3%), Ungaria (1,9%) şi Austria (1,7%). La polul opus, cele mai puternice creşteri au fost raportate de Malta (1,8%), Luxemburg (1,3%) şi Danemarca (1,2%).


Publicat

în

de către